جنوب نیوز: عباس آخوندی، وزیر سابق مسکن و شهرسازی که قیمت مسکن در دوره او تا چند صد درصد گران شد طی یادداشتی در شماره پنجشنبه گذشته روزنامه شرق در اشاره به سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نوشته است:
"امروز نیز بر این باورم که نمیتوان در تاریخ باقی ماند و باید حرکت رو به جلو داشت و در اندیشه سرافرازی ایران اسلامی در جهان متحول امروزی بود. جهان همواره در تحول و پیشرفت است، دانش بشری در این عصر با سرعت رو به توسعه بوده و قدرت از آنِ ملتهایی است که در عرصه جهانی، کارایی بیشتری نشان دهند. افزون بر این، بزرگداشت این روز باید موجب فراهمآوردن فضای نقد تاریخی برای آموختن از تاریخ و گشودن پنجرههای جدید به روی مردم این سرزمین و خلق فرصت و ظرفیتهای جدید برای توسعه ملی باشد. واقعیت این است که بر اساس برخی بیتوجهیها، دولت ملی تا حد زیادی تضعیف شده و وحدت سرزمینی گاهی مورد تهدید قرار میگیرد. باید همراه با نگرانی بههوش بود. برای نسل من این روز نشانهای است برای شروع دوباره، خلاقیت و دیدن افقهای دوردست؛ افقهایی که باید برای نسلهای بعدی خود ایجاد کنیم."[۴]
*از دلایلی که یک تحلیلگر اصولی در سیاست بایستی بر خوانش کارنامه افراد تأکید کند و فعالیتها و ژست امروز آنها را بر اساس کارنامه دیروزشان نظاره کند اینست که با این کار امکان پشت وارو زدن، سیاستبازی و عوض کردن جای شهید و جلاد از برخی افراد خاص سلب میشود.
مثلا در اشاره به عباس آخوندی بایستی خاطرنشان کرد که او در حالی از شروع دوباره، دیدن افقهای دورست و ترسیم افق برای نسلهای بعدی! حرف زده که کارنامه این فرد سرشار از "خانمانبراندازی" است.
خانمانبراندازی چه در فتنه سال ۸۸ که او از فعالین اصلی ستاد میرحسین موسوی بود و چه در بحث گرانکردن "خانه" و اجارهبها و مسکن که موجب دردسر عظیم مردم ایران طی سالهای صدارت دولت آقای روحانی شد.
و طنز روزگار اینجاست که عباس آخوندی امروز به جای محاکمه شدن و عذرخواهی از مردم اما در قامت یک مدعی ریاستجمهوری ایستاده و از ترسیم افقهای پیشرو حرف میزند!
مجددا تأکید میشود که اگر کارنامه افراد و رجال سیاسی به درستی خوانش شود و از سوی خواص کشور به اقتراح گذاشته شود، آنگاه است که میتوان امروز و فردای اظهارات و برنامههای این افراد را سنجید و به قضاوت درستتری رسید.
قضاوتی از کارنامه رجال و مدیران سیاسی که اگرچه در همه منصههای سیاست و رسانه واجب است اما برای "رأی خوب" و بحث "انتخابات ریاستجمهوری" اوجب واجبات محسوب میشود و بایستی با نگاه تیزبینانهای به آن نگریست.
چه اینکه رجال فاقد کارنامه یا دارای یک کارنامه بد؛ نهتنها نخواهند توانست برنامههای خوب را اجرا کنند بلکه اثری هم در تند شدن روند پیشرفت کشور نخواهند داشت.