جنوب نیوز: حسین کاشفی، از فعالان اصلاحطلب در بخشی از یک مصاحبه با شماره سهشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی پیرامون انتخابات سال ۱۴۰۰ گفته است:
"همه ما مسئولیم و باید به جوانان خود پاسخ بدهیم که چرا ایران باید بیشترین مهاجرت و فرار مغزها را داشته باشد؟ بهترین نیروی جوان و تحصیلکرده کشور باید به کشورهای دیگر برود تا آنان از ایشان استفاده کنند؟ باید این نکات را در نظر بگیریم و تاریخ اینها را از ما سوال خواهد کرد. تاریخ کاری ندارد کسانی که مسئول بـــودهاند یـــا به صحنه آمدهاند، اصـــلاحطلب بودهاند یا اصولگرا... اکنون که به زمان انتخابات نزدیک میشویم، باید برخوردی ملی داشته باشیم و با نگاهی صمیمانه و کارشناسانه به مسائل بنگریم."
او همچنین در این مصاحبه با اشاره به لیدر اصلاحطلبان اظهار میکند: اگر ایشان به صحنه انتخابات بیایند، کمک قابلتوجهی به کشور در مسائل داخلی و خارجی خواهد شد. اگر آقای خاتمی به انتخابات بیایند، باید از حضور ایشان استقبال شود. زمانی که براساس شاخصها در زمینههای مختلف، عملکرد دولتهایی را که تاکنون داشتهایم ارزیابی کنید، متوجه میشوید عملکرد دولت اصلاحات از همه بهتر بوده است. یکی از مهمترین مسائلی که برای مردم ما مطرح است، بحث اقتصادی است. به لحاظ ارزش پول، خط فقر، سرمایههای اجتماعی، نگاههای بینالمللی و دیگر مسائل، زمانی که دولت اصلاحات را با سایر دولتها مقایسه میکنیم، میبینیم در دوران اصلاحات این شاخصها اکثرا مثبت بوده و مردم احساس رضایت کردهاند. در صورتی که ایشان در انتخابات نامزد شوند، مردم حتما استقبال گستردهای خواهند کرد و انتخابات پرشور و بینظیری را خواهیم داشت. [۲]
*بحث فرار مغزها یک توطئه عملیات روانی و یک دروغ بزرگنمایی شده است.
پیش از این، سورنا ستاری، معاون علمی رئیسجمهور روحانی طی سخنانی در همین باره گفته بود:
"بحث فرار مغزها از آن کلاههای گشادی است که سر کشور گذاشتهاند...این یک حرکت سازماندهی شده است. یک شبکهای دارد این را به جامعه ما تزریق میکند. "
او با بیان اینکه بر اساس پایشها آمار خروج نخبگان رو به کاهش است، تصریح میکرد: مهاجرت یک پدیده جهانی است و واقعاً این آمارها را با این وقاحت اعلام میکنند و با وقاحت هم تکرار میکنند و از یک مراکز و منابعی هم نقل قولهایی میگویند که...مثلاً از قول صندوق بینالمللی پول میگویند که کشور ما رتبه اول فرار مغزها را دارد. در حالی که اصلاً چنین گزارشی وجود خارجی ندارد. این را اینقدر میگویند تا همان بخش نخبه جامعه آن را بپذیرد. همین چیزها است که ما را اذیت میکند.
ستاری میافزود: من در این مدت هر جا که در مورد مهاجرت یک حرف غلطی مثلاً در یک همایشی میشنوم، دقیق رصد میکنم و آن فرد را پیدا میکنم و از او میخواهم که به ما بگوید با چه سند و منبعی آن را گفته است. بالأخره اغلب این افراد هم دانشمند یا تحصیلکردهاند و یک آدم تحصیلکرده نباید بدون منبع صحبت کند. اغلب هم میبینیم که جوابی برای این صحبتها ندارند. بعد هم خیلی جدی به آنها فشار میآوریم که یا تکذیب کنید یا منبع آن را به ما بگویید.
معاون رئیس جمهور در همین حال به آمار خروج نخبگان کشور کره جنوبی هم اشاره کرده و گفته بود: تعداد دانشجویان کره جنوبی در آمریکا ۷ یا ۸ برابر ماست و این در حالی است که کره جنوبی فقط نصف ایران جمعیت دارد. [۳]
دقت شود مسئله اینجاست که متأسفانه کسانی از اعضای هسته سخت اصلاحات و معمّرین این جریان گویا صرفا با دروغ است که روزگار میگذرانند و اصطلاحا یک روده راست در بدن آنها پیدا نمیشود.
همین افراد بودند که درباره برجام آنهمه وعدههای سراسر دروغ را به مردم دادند. آنها در جریان انتخابات مجلس دهم (که به پیروزی اکثریت اعتدالی و اصلاحطلب منجر شد) میگفتند این مجلس مشکلات اقتصادی را حل خواهد کرد و مثلا به سربازی جوانان هم اهتمام ویژه خواهد داشت!
این افراد در انتخابات سال ۹۶ هم با تخریب گسترده اجازه ندادند گزینهای با همت جهادی در مظان انتخاب مردم قرار گیرد. و اکنون هم که شاهدیم مشغول تکرار همان حرفهای نخنمای همیشگی و دروغهایی مثل "شیوع فرار نخبگان" برای ایجاد فضای "رأی بد" در انتخابات ۱۴۰۰ از سوی مردم هستند.
پر واضح است که اگر این "دروغهای مخفی شده در لابهلای مصاحبههای تفصیلی"! اما پر تکرار، از سوی خواص کشور مورد رصد و مداقه قرار نگیرد و پادتن لازم برای آنها در عرصه افکار عمومی ترشّح نشود؛ تکرار رأی بد در انتخابات آتی هرگز دور از ذهن نیست و ایران همچنان باید تشنه باز شدن شاهراه همت جهادی برای بیشتر شدن سرعت پیشرفت خود بماند.