وقتی تمام گناه این حادثه به گردن آموزش و پرورش دیر افتاد ،روابط عمومی این اداره طی اطلاعیه ای اعلام کرد: با توجه به تحقیق و بررسی های میدانی و جمع آوری مستندات مربوط اعلام می دارد، نامبرده از روز بازگشایی مدارس در ۱۵ شهریور ماه تا روز حادثه بنا به درخواست ولی دانش آموز با توجه به شرایط متاثر از کرونا در مدرسه حضور نداشته و کار آموزشی خود را از طریق شبکه شاد با تلفن همراهی که توسط شخص مدیر مدرسه در فروردین ماه ۹۹ به ایشان اهدا شده بود، تا آخرین ساعات روز حادثه در سامانه شاد به صورت فعال و در کلاس های درس مجازی آنلاین انجام می داده که تمامی مستندات، اعم از فایل های صوتی، تصویری و تکالیف و تمرین های درسی دانش آموز در گروه درسی موجود می باشد، برخی از این مستندات برای تنویر و اطلاع افکار عمومی پیوست می باشد.
اما هنوز جوهر این اطلاعیه در فضای مجازی خشک نشده بود که مادر کودک در گفتگویی اعلام کرد: محمد
دانش آموز کلاس پنجم بود.او بچه درسخوان و دانش آموز زرنگی بود.دلش می
خواست گوشی هوشمند داشته باشد و بتواند برای معلمش عکس و فیلم هایی را که
خواسته می شد بفرستد.اما ما در خانه مان فقط یک گوشی خراب داشتیم که نه
فیلمبرداری می کرد و نه می شد با آن وویس فرستاد.همین باعث غم و غصه پسرم
شده بود.»
او در ادامه گفت:«همسر من مریض است و یک فرزند معلول هم
دارم.در خانه های مردم کار می کنم و زندگی مان را به سختی و با کمک اقوام و
مردم شهر می گذرانیم.می خواستم کار کنم و برای محمد گوشی بخرم.او به من می
گفت خودم بزرگ می شوم و کار می کنم.اما الان نیاز به یک گوشی یا تبلت داشت
که از بقیه بچه ها در درس هایش عقب نیفتد که ما هم توان مالی برای خرید آن
نداشتیم.»
«مدیر مدرسه محمد چند بار گفته بود که می خواهد به سه دانش آموز گوشی بدهد اما این اتفاق نیفتاد.هیچ گوشی ای در کار نبود و تنها دلیل غصه پسرم که باعث شد این بلا را سر خودش بیاورد همین نداشتن گوشی بود.مدرسه تا به حال هیچ کمک مالی ای هم به ما نکرده بود.»
پس از 48 ساعت از این گفتگو مادر کودک مجدد طی گفتگویی با رسانه ها اعلام می کند:آقای ایرج قاسمی مدیر مدرسه فرزندم در این سال ها کمک هایی به فرزندم داشته است که متوجه نبوده ام و از وی کمال تشکر را دارم.
وی با بیان اینکه مدیر مدرسه یک گوشی را در اختیار فرزندم قرار داد، افزود: در این سالها نمیدانستم کتابهای درسی، لباس فرم مدرسه و بیمه فرزندم از کجا تامین می شده است. در این پنج سال آقای قاسمی به فرزندم خیلی کمک کرده است. ایشان برای فرزند من چیزی کم نگذاشته است. این کمکها به صورت نقدی و کارت بانکی و مواد غذایی بوده است. محبتهای ایشان را هرگز فراموش نمیکنم.
خانم نجار در خصوص فعالیت فرزندش در شبکه شاد، گفت: این اواخر با وجود اینکه گوشی پسرم مشکلاتی داشت اما سید محمد در شبکه شاد عضو بوده است و البته نمیدانم که تا لحظه آخر در شبکه شاد فعال بوده است یا نه ؛ چون همان روز حادثه در منزل نبودهام.

وی تصریح کرد: از مدیر مدرسه فرزندم راضی هستم و از او شکایتی ندارم و فقط میخواهم بچهام را حلال کند، چون در این سالها همیشه در کنار ما بوده و خیلی محبت در حق فرزند من داشته است.
مدیر دبستان شهید باهنر دیر، مدرسهای که سید محمد موسویزاده در آن مشغول تحصیل بوده است، میگوید که او گوشی به دانشآموز فقیدش اهدا کرده است و مادرش نیز به این موضوع اذعان دارد.
ایرج قاسمی با بیان اینکه در فروردین سال جاری گوشی شخصی خود را عوض کرده است، اظهار داشت: با خرید گوشی جدید، گوشی قبلی که مدل هواوی بود را در اختیار سید محمد قرار دادم.
وی افزود: چون خانواده او که همسایه ما هستند و با آنها رفتوآمد دارم و همچنین خود سید محمد که پنج سال دانشآموز مدرسهام بود را بهخوبی میشناختم و میدانستم که نیازمند هستند، گوشی را به او دادم.
قاسمی ادامه داد: اوایل سال تحصیلی جدید سید محمد به مدرسه آمد تا برنامه شاد را برایش نصب کنم. حتی به در حیاط آنها هم رفتم تا او را برای استفاده از شبکه شاد راهنمایی کنم. همان روز پدر و مادرش و چند نفر از همسایهها شاهد ماجرا بودند.
وی با بیان اینکه همیشه به این خانواده کمک مالی میکرده است، گفت: در پنج سال دانشآموزی سید محمد حتی یک ریال بابت کتابهای درسی، بیمه و لباس فرم از او نگرفتهام.
قاسمی اضافه کرد: امروز بعد از شنیدن مصاحبه مادر سید محمد با یکی از رسانهها به او گفتم «آیا من هزینهای برای کتاب و بیمه و لباس فرم از شما گرفتهام؟ آیا گوشی به فرزندت ندادم؟ و حتی برای فرزندت تقاضای گوشی جدید هم نکردم؟ مادر سید محمد قسم خورد که جز من، کسی به آنها کمک نمیکرده است. حتی گفت که حاضر است که بوشهر و تهران و هر جای دیگر بیاید تا شهادت دهد که مدیر مدرسه به آنها کمک کرده است.»

وی ادامه داد: در روز تشییع جنازه، مادر در جلوی همه مردم گفت که فلانی برای بچهام خیلی زحمت کشیدی و او را حلال کن.
مدیر دبستان شهید باهنر دیر در خصوص حضور دانشآموز فقید در شبکه شاد و کلاس درس اظهار کرد: سید محمد در روز حادثه در کلاس درس آنلاین میشود اما تکلیفی ارسال نمیکند. که نشان میدهد دانشآموز عضو کلاس مجازی بوده است.
قاسمی گفت: من مدیر مدرسه هستم. کمکهایی که به شاگردم کردهام به نمایندگی از آموزشوپرورش بوده است.
وی با اشاره به اینکه در روز حادثه سید محمد در کلاس درس آنلاین میشود اما تکلیفی ارسال نمیکند افزود: چند ساعت بعد از فوت هم گوشی سید محمد توسط شخص دیگری آنلاین شده است که نشان میدهد دانش آموز عضو کلاس مجازی بوده است.وی همچنین از کمکهای مدیر مدرسه به خانواده محمّد -حتی چند روز پیش از وقوع این حادثه- گفته و عنوان کرده "بررسی ابعاد جنایی پرونده همچنان ادامه دارد و ابعاد پنهان این ماجرا مشخص نیست، ضمن اینکه هیچ اظهار نظر قطعی درباره خودکشی یا قتل پسربچه نشده و به طور دقیق مشخص نیست که حادثه اتفاق افتاده برای دانشآموزِ ما "قتل" بوده یا "خودکشی"؛ چرا که تحقیقات مراجع انتظامی و پزشکی قانونی درباره علت درگذشت دانشآموز هنوز منتشر نشده است."
اجرایی اینکه نداشتن گوشی تلفن همراه باعث بروز این حادثه شده را اکیداً تکذیب کرده و دلیل این ادعا را فعالیت دانشآموز در فضای آموزشی و حضور در شبکه شاد حتی تا چند ساعت قبل از وقوع حادثه دانسته و اعلام کرده مدارک و مستندات آن از جمله صوتهای ارسالی، حضور فعالانه در کلاس، چکلیستهای هفتگی حضور و غیاب و ارتباط با معلم موجود است و اگر لازم شد همه را منتشر خواهیم کرد.
مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش استان بوشهر درخواست کرد: "اجازه دهیم فضا شفافتر شده و انگیزهها و عوامل این ماجرا و همچنین علت اصلی حادثه مشخص شود و تا پیش از اعلام رسمی از گمانه زنی در این زمینه پرهیز شود."
علی یزدانیپور روز سه شنبه در خصوص فوت این دانش آموز ۱۱ ساله دیر افزود: در خصوص حلق آویزی دانش آموز "محمد موسی زاده" در شهرستان دیر در تاریخ ۱۹ مهرماه سال جاری پرونده به شعبه اول بازپرسی دیر ارجاع و پزشکی قانونی اعلام کرده در خصوص تعیین علت فوت بررسیها در حال انجام است و به محض وصول نتیجه اعلام میشود.
یزدانیپور ادامه داد: در خصوص انتشار پیامک در فضای مجازی از پدر و مادر متوفی از سوی شعبه بازپرسی تحقیق شده که در تحقیقات اظهار داشتهاند "فرزند آنها بهانه گوشی همراه میگرفته است"، اما اینکه خودکشی بابت گوشی همراه بوده پدر و مادر اظهار بیاطلاعی کردهاند.
وی بیان کرد: در خصوص انتشار پیامک در فضای مجازی، طی گزارش پلیس اطلاعات شهرستان دیر اعلام کرده است که این پیامک توسط معلم مدرسه انجام شده و در خصوص صحت و سقم موضوع این گزارش به شعبه اول بازپرسی ارجاع شده است.
عیسی نوشاد اظهار داشت: به دنبال فوت دانشآموز ۱۱ ساله دیری برخی افراد دنبال جوسازی و سوءاستفاده از این وضعیت بودند و با انگیزههای مغرضانه مطالبی را مطرح کردند.
وی با اشاره به برخی جوسازیها برای تضعیف آموزش و پرورش و نظام تاکید کرد: ملاک اصلی خودکشی این دانشآموز به هیچ وجه ربطی به نداشتن گوشی و تبلت ندارد.
رئیس دادگستری شهرستان دیر با اشاره به اینکه متوفی دست نوشته و یا اعتراض و بیانی در مورد اینکه علت خودکشی من نداشتن گوشی است نداشته، افزود: بررسیهای لازم در این زمینه انجام شده و دلیل و انگیزه خودکشی این مورد نبوده است.
وی مطرح کردن دلایل واهی برای خودکشی این دانشآموز را مغرضانه دانست و اضافه کرد: این دانشآموز با استفاده از گوشی تلفن همراه در شبکه شاد حضور داشته و حتی بعد از فوت او نیز گوشی وی آنلاین بوده است.
نوشاد ضمن تاکید بر اینکه خودکشی وی هیچ ارتباطی به گوشی تلفن همراه یا تبلت ندارد ادامه داد: این دانشآموز در روز فوت خود نیز برای مدرسه صدا و تصویر ارسال کرده است.
گزارش: مهرداد جشنی پور، خبرنگار و فعال رسانه